Viestinnän ja markkinoinnin tekijöiden kuplassa hymistellään joskus rekryilmoituksille, joissa yhdeltä henkilöltä kysytään kokonaisen mainostoimiston osaamisrepertuaaria.

Jos tällainen renessanssinero sattuu kävelemään vastaan, palkatkaa hänet heti!

Samalta henkilöltä pitäisi löytyä ammattitason osaamista mm. graafiselta puolelta, animoinnista, viestinnästä, koodaamisesta, digimarkkinoinnista – ja käytännössä kaikesta mitä nykyaikaisessa markkinoinnissa ja viestinnässä tarvitaan.

Jos tällainen renessanssinero sattuu kävelemään vastaan, palkatkaa hänet heti!

Muussa tapauksessa kannattaa ottaa yhteyttä puljuun, josta nämä taidot löytyvät eri henkilöiltä.

Täytyy vielä sanoa, että ei noille ilmoituksille hymistellä mitenkään vahingoniloisesti tai vähättelevästi. Kasvoille hiipii väkisinkin hieman surumielinen Mona Lisa -hymy. Se on hieman ikävää, että luovan työn tekijöiden osaamisen syvyyttä ei aina ymmärretä.

Tutki tikan pää

Leonardo da Vinci oli kaikesta päätellen täysverinen renessanssi-ihminen, jolta onnistui käytännössä kaikki. Hän suhtautui taiteeseen ja teknistieteellisiin kokeiluihin hämmästyttävällä pieteetillä.
Da Vinci muun muassa tutki kuolleen hevosen lihaksia voidakseen maalata hevosia paremmin. Yhdessä häneltä jälkeen jääneistä muistiinpanoissa luki “tutki tikan pää”.

Yleisneroa kiinnosti myös se, miten tikan pää voi kestää jatkuvaa iskutusta.

Jos vaadit yksittäiseltä tekijältä kaikkea nykyaikaiseen markkinointiin vaadittavaa osaamista, hänestä (ja sinusta) kuoriutuu ennen pitkää päätään seinään takova tikka.

Kuinka kauan Da Vinciltä muuten meni maailman tunnetuimman maalauksen Mona Lisan tekemiseen? Tiettävästi 13 vuotta, kun homma oli välillä holdissa.

Yksikin ihminen voi saada suuria aikaan, mutta harvemmin nopeatempoisen bisneksen aikaraameissa.

Kirjoittaja on kokenut tikanpääntutkija

Sami Korkala

Copywriter, Viestintä
041 310 5690
sami@visuad.fi

Sami Korkala