Jotta voimme auttaa asiakkaitamme menestymään ja kehittymään, meidän on mentävä itsekin jatkuvasti eteenpäin. Viimeisen parin vuoden aikana olemme vahvistaneet osaamistamme uusilla tekijöillä. Nyt oli aika kehittää hallituksen osaamista.

Helmikuun alussa Visuadin hallituksen puheenjohtajana aloittanut Annukka Lantto tuo valtavasti kokemusta, ammattimaisuutta, osaamista ja tuoreita näkemyksiä Visuadin hallitustyöhön. Aiemmin hallituksemme on toiminut omistajien voimin.

– Vaikka minulla on kokemusta korporaatiomaailmasta muun muassa Ilmarisesta ja Antellista, pk-yritysten toiminta on sydäntä lähellä. On palkitsevaa nähdä, kun asioita saadaan liikkeelle ja toteutettua nopeasti, Lantto sanoo.

– Näen Visuadissa paljon potentiaalia: hyvät konseptit, kyvykkyyttä ja hienoja asiakkaita. On myös tärkeää, että yrittäjillä on aidosti intoa mennä eteenpäin.

Kaupallisen johtamisen ytimessä

Lantto toimii nykyisin useiden yritysten ja organisaatioiden hallituksissa ja hallintoneuvostoissa.

– Olen huomannut, että kaupallisuus ja kaupallinen johtaminen ovat ydinasioita kaikissa organisaatioissa. Minusta Visuadilla ollaan kaupallisen johtamisen ytimessä. Asiakkaita tuetaan laajalla skaalalla ja analyyttisesti, mutta käytännönläheisestä näkökulmasta.

Hän näkee, että yritykset todella tarvitsevat osaavaa markkinointia ja apua yritystoimintaan. Monilla on huippuosaamista juuri siitä mitä he tekevät, ja sillä pääsee pitkälle.

”Visuad löytää oleelliset asiat asiakasyrityksestä ja osaa kiteyttää, kuvittaa ja sanoittaa ne.”

Lanton erityistä osaamisalaa ovat kaupallisen johtamisen lisäksi henkilöstöön liittyvät asiat ja talous.

– Yleensä ottaen pystyn auttamaan yrityksiä toimialasta riippumatta, sillä esimerkiksi johtamiseen, prosesseihin organisaatiorakenteeseen liittyvät asiat ovat samankaltaisia kaikilla toimialoilla.

Annukka Lantto

  • Yrittäjä, kasvuvalmentaja, ravitsemusasiantuntija
  • Toimii useiden yritysten hallituksissa ja hallintoneuvostoissa
  • Toiminut mm. Antell-konsernin varatoimitusjohtajana
  • Kauppatieteiden maisteri, terveystieteiden kandidaatti. HHJ.
  • Akavan yrittäjäpalkinto veljensä Tomi Lanton kanssa 2015